Daklekkage vinden en voorkomen

waterschade-na-daklekkage

Een daklekkage is geen pretje. Als je het te lang negeert kan het tot grote problemen zorgen voor je huis. Daarom wil je de een lek zo snel mogelijk vinden. Hiervoor zijn apparaten die gemakkelijk een lek kunnen vinden. Je hoort er meer over op deze pagina. Ook lees je hier hoe je lekkages kunt voorkomen.

Hoe voorkom je lekkages?

Het voorkomen van lekkages is natuurlijk de beste oplossing. Toch zul je dan wel moeten weten wat erbij komt kijken om de problemen te gaan voorkomen. Zo is een inspectie van het dak bijvoorbeeld noodzakelijk. Ook het reinigen van het dak wordt aangeraden.

Met deze tips voorkom je daklekkages:

  1. Maak eens in de zoveel tijd je dak schoon om ervoor te zorgen dat er niks ontstopt raakt. Een ontstopping van de dakgoten kan ervoor zorgen dat er lekkages ontstaan.
  2. Met een regelmatige inspectie op de dakbedekking is het mogelijk om zwakke plekken te vinden. Door een dakdekker in te schakelen zorg je ervoor dat het efficiënt en zorgvuldig gebeurt.
  3. Kijk af en toe op je dak om te controleren of er ook vervuiling op ligt. Denk hierbij vooral een takken en bladen. Dit kan voorkomen dat er zwakke plekken ontstaan.

Lekkages op je dak vinden

Soms zie je een lek zelf al zitten en heb je geen apparaat nodig om je hierbij te helpen. Toch komt het vaak voor dat een lekkage niet makkelijk te vinden is. Om deze reden zijn er twee apparaten die gebruikt kunnen worden voor het opzoeken van de lekkages.

  • Infrarood thermografie: met een infrarood thermografie wordt ook wel een infraroodcamera bedoeld. Deze camera vangt verschillen in temperatuur op en geeft deze verschillende temperaturen een kleur. Bij een lekkages zijn er veel overlappende temperaturen waardoor een infraroodcamera het goed kan opsporen.
  • Ultrasone lekdetectie: dit apparaat wordt gebruikt om geluiden mee te meten. Mensen kunnen niet alle geluiden horen en wanneer dit het geval is kan er een ultrasone lekdetectie worden gebruikt. Hiermee is het ook mogelijk om lekken te vinden.

Tip: Vind op https://dakdekkersgids.nl/rotterdam/ een dakdekker bij jou uit de buurt.