Deze 8 dingen kun jij doen in Rotterdam

Er is veel te doen in Rotterdam. Een dagje uit in Rotterdam kun je dus ook beter van tevoren plannen. Het is er druk en voor sommige dingen moet je reserveren, dus zorg ervoor dat je alles goed plant. Dit zorgt er ook voor dat je geen tijd verspilt en je het meest uit je tijd in Rotterdam kunt halen. Dit zijn acht van de dingen die jij kunt doen terwijl je in Rotterdam bent.

1 De Euromast

Wanneer je in Rotterdam bent kan een bezoekje aan de Euromast natuurlijk niet missen. Met een hoogte van 185 meter is de Euromast het hoogste gebouw van Nederland. Het geeft een spectaculair uitzicht over Rotterdam. Je kunt hier ook dineren of genieten van een lekker drankje. 

2 De Kubuswoningen

Tijdens een bezoekje aan Rotterdam kun je de bekende Kubuswoningen natuurlijk niet links laten liggen. De door Piet Blom ontworpen huizen zijn ontworpen als kubussen en zijn daardoor een prachtige kunstwerk om naar te kijken. In de Kijk-Kubus kun je zien hoe mensen in deze woningen leven, doordat je het zelf kan ervaren. Je kunt zelfs een kubuswoning huren via Airbnb, dan kun je er voor langere tijd in leven!

3 De Markthal

In de markthal zijn veel verschillende voedsel verkopers aanwezig. Het is een van de meest toeristische plekken van heel Rotterdam, omdat er kennis gemaakt kan worden met veel verschillende keukens, dus niet alleen de Nederlandse keuken. Je kunt ook een tour maken door de markthal, waardoor je langs de lekkerste plekjes gaat om eten te proeven. 

4 De Erasmusbrug

Waar Rotterdam natuurlijk ook om bekend staat is de Erasmusbrug. Door deze brug, ook wel de Zwaan genoemd, wordt het centrum van Rotterdam verbonden met de Kop van Zuid. Niet alleen het centrum van Rotterdam is het bekijken waard, maar je kunt ook lopen over deze brug naar de Kop van Zuid om die plek eens te verkennen.

5 Het Drijvende Paviljoen

Naast het Dobberend Bos ligt het Drijvende Paviljoen. Het gebouw is zo genoemd omdat het op het water drijft. Het gebouw bestaat uit drie koepels waarin veel evenementen gehouden worden. Het kan gehuurd worden voor verschillende evenementen zoals een diner, een presentatie of een tentoonstelling.

6 Historisch Delfshaven

Van een blog platform met de naam Rotterdam Historisch Delfshaven kan deze activiteit natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog is er veel vernietigd in Rotterdam, maar het Historisch Delfshaven heeft het bombardement gelukkig overleefd. Het is een historische en belangrijke plek voor onze geschiedenis. Vanuit deze jachthaven vertrokken de Pilgrim Fathers naar Amerika.

7 Het Witte Huis

Waar Het Witte Huis in Washington natuurlijk bekend staat om het feit dat de president van de Verenigde Staten daar woont, is dat in Nederland niet het geval. Het was vroeger met 43 meter het hoogste gebouw in Europa en heeft, net als Historisch Delfshaven, de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog overleeft.

8 Fietstour

Iets wat misschien wel heel Nederlands is om te doen als je een plek bezoekt is het maken van een fietstocht. In Rotterdam zijn er gelukkig veel mogelijkheden om een fietstocht te maken. De Rotterdam highlight fietstour brengt je langs de mooiste plaatsen in Rotterdam: de Coolsingel, de Willemsbrug, de Erasmusbrug en richting de markthal.

Geef een reactie