Dit zijn de beste festivals om te bezoeken in/rondom Rotterdam

Het hele jaar door zijn er Rotterdam de vetste evenementen te bezoeken, waaronder veel festivals. Wil je nou graag eens naar Rotterdam om een festival te bezoeken, dan zit je hier op de juiste plek. In deze blog ga ik je vertellen over de beste festivals om te bezoeken in/rondom Rotterdam. 

1 BIRDfest

Tijdens BIRD festival in Rotterdam worden de grenzen tussen live en club vervaagd. Tijdens dit festival wordt er muziek gedraaid van veel verschillende stijlen. Zo zijn jazz, soul, funk, hiphop en elektronica muziekstijlen die hier gedraaid worden. Tijdens het festival is er elke week een andere artiest. Door Corona is er elke maandag een nieuwe sessie te vinden op de website van BIRD. 

2 Holi festival

In Rotterdam wordt jaarlijks het Holi festival gehouden. Net als het Holi festival in India staat het Holi festival in Rotterdam ook bekend als het meest kleurrijke festival van Nederland. Het festival is een Hindoeïstisch feest en wordt jaarlijks gevierd in de maand maart. Tijdens het feest wordt eenieder bekogeld met allemaal verschillende kleuren, de witte kleur brengt vrede, de rode kleur brengt vruchtbaarheid en ook liefde, oranje staat voor vuur en geduld en geel staat voor levenswijsheid. Iedereen is welkom tijdens dit festival, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen kloven zoals arm en rijk.

3 Kingsland festival

Kingsland is een festival wat in Nederland wordt gehouden op 27 april: de verjaardag van de koning. Het feest is in vier verschillende steden in Nederland te vinden, waaronder in Rotterdam. Het feest vindt elk jaar plaats op 27 april en wordt gehouden van 12:00 tot 23:00.

Voor dit festival geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, want er wordt alcohol geschonken. Tijdens het festival wordt de verjaardag van de koning gevierd samen met veel andere mensen. Er komen verschillende artiesten optreden. In 2020 is het festival niet doorgegaan en in 2021 gaat deze helaas ook niet door, maar in 2022 kun jij weer volop genieten van Kingsland. 

4 Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

In Nederland worden er jaarlijks op 5 mei veertien festivals gehouden die gezamenlijk bestaan uit meer dan 200 optredens en activiteiten. Voordat deze artiesten optreden gaan zij op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Tijdens het bevrijdingsfestival wordt gevierd dat wij op 5 mei 1945 verlost zijn van de Duitsers in de oorlog. Ook wordt bij elk van deze festivals een vrijheidsvuur aangestoken.

Geef een reactie