Dit zijn de 5 beste restaurants in Rotterdam

Wanneer je een dagje in Rotterdam bent wil je natuurlijk ook genieten. Daar hoort dus ook een heerlijk etentje bij. Er zijn echter zoveel verschillende restaurants, dat een keuze maken behoorlijk lastig kan zijn. Gelukkig zijn er veel mensen jou voorgegaan als het gaat om uit eten in Rotterdam. Volgens TripAdvisor zijn dit de vijf beste restaurants in Rotterdam.

1 Sate Lounge

Sate Lounge is een foodstand in de Markthal in Rotterdam. Deze foodstand is in 2018 gestart in Rotterdam. Het eten wordt in eigen keuken bereid volgens Indonesische recepten. Het menu is, met maar twaalf gerechten op het menu, relatief klein, maar dat is typisch voor een streetfood kraampje. Als je niet per sé wilt zitten in een restaurant, maar gewoon snel wat wilt eten is dit dus zeker een goede optie om te doen.

2 Vader Kleinjan Café

Aan de Spaansepoort 73, Oude Haven, Rotterdam staat Café Vader Kleinjan. Bij dit restaurant heb je uitzicht over prachtige plekken als de bruggen, het Witte Huis en de Oude Haven. Het menu is zeer uitgebreid: van speciaalbieren en wijnen tot aan rijkelijk belegde broodjes, heerlijke warme gerechten en heerlijke borrelplankjes. Op zonnige dagen staat de zon heerlijk op het terras, dus kun je er lekker genieten van een heerlijk drankje en/of een heerlijk gerecht van het menu.

3 Japanese Cuisine Yama

Chef Yama heeft zijn plekje gevonden in Rotterdam nadat hij naar een Japanse koksschool is geweest. Hij werd gescout voor het Amsterdamse restaurant Okura terwijl hij in Japan was, maar na een tijd daar gewerkt te hebben besloot hij zijn eigen restaurant te openen aan de Eendrachtsweg. Chef Yama kookt momenteel voor maximaal vijftien personen tegelijk. Er staat voornamelijk sushi op het menu, maar voor echte sushi liefhebbers is dat zeker geen probleem.

4 Restaurant Three

Restaurant Three is vernoemd naar het Japanse getal drie ‘san’ wat een geluksnummer is in Japan. In Japan geloven ze dat alle goede dingen in drietallen bestaan, omdat dit harmonie en eenheid oplevert, dit geeft dus een balans. Het restaurant serveert gerechten van de hedendaagse Aziatische cuisine. Het restaurant heeft drie verschillende dinerstijlen, namelijk: Aziatische gerechten, sushi en robatayaki. 

5 What’s Up India

De eigenaar van What’s Up India was eerst juwelier. Nadat hij in 4 verschillende continenten heeft gewerkt, heeft hij besloten zijn passie achterna te gaan: het beheren van een eigen Indiaas restaurant. Het restaurant zit in hartje Rotterdam op zo’n 25 meter afstand van de Witte de Withstraat. De chefs komen allemaal uit India en dat zorgt voor heerlijk eten. Gezamenlijk met de luxe ambiance die binnen hangt is dit restaurant zeker een aanrader om eens langs te gaan.

Geef een reactie