Hoe bouwafval afvoeren tijdens renovaties – 4 Tips

Een huis renoveren kan een hele onderneming zijn. Een van de zaken die vaak over het hoofd worden gezien, is effectieve afvalverwerking. Hierdoor stapelt afval zich gemakkelijk op en wordt het verwerken ervan alleen maar problematischer. Er is altijd wel iets dat weggegooid moet worden, en de verwijdering van bouwmaterialen is een onoverkomelijke uitdaging. In deze blog bespreken we hoe we het afval dat ontstaat bij het uitvoeren van huisrenovaties- en kleine doe-het-zelfprojecten effectief en zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen verwijderen.

1. Wees op de hoogte van de plaatselijke voorschriften

Om bouwafval af te voeren en afval te verwijderen, moet je op de hoogte zijn van de plaatselijke voorschriften en het juiste afvalverwerkingsbedrijf vinden. Gelukkig zijn er veel bedrijven die betaalbaar zijn en bijna alles verwijderen, van beton en gipsplaten tot oude meubels en apparaten. Door beter te weten waar en bij wie je het beste jouw afval kunt verwerken, ben jij er het snelste van af en zorg je ervoor dat het recyclingsproces wordt vereenvoudigd!

2. Begin direct met scheiden van afval

Zodra bouwafval ontstaat, is het belangrijk om het in verschillende bakken te scheiden. Je kunt overwegen om meerdere bakken van tevoren klaar te zetten, zodat je het afval snel kunt scheiden van bouwafval dat al afgevoerd moet worden. Houd er bijvoorbeeld rekening mee om beton of hout te scheiden van het ander afval omdat ze kunnen worden gerecycleerd, hergebruikt of overgedragen aan iemand in nood.

3. Recycling en hergebruik om afval te verminderen

Als het bouwafval eenmaal effectief is gescheiden, is het volgende punt van overweging wat te doen met wat moet worden weggegooid en hoe te recyclen wat nog kan worden gebruikt. Dit is vooral nuttig om te weten wanneer gevaarlijk afval, zoals asbest, moet worden verwijderd.

In het beste geval huur je een afvalverwerkingsbedrijf in om het afval op de juiste manier te verwijderen. Anderzijds kunnen andere bouwafvalmaterialen worden hergebruikt als grondstoffen voor nieuwe projecten, zoals van een van jouw buren.

4. Huur een afvalcontainar

Een van de belangrijkste zaken die nodig zijn om de verschillende soorten bouwafval naar behoren te verwijderen, is het verkrijgen van bakken of containers die op het terrein kunnen blijven staan tot ze vol zijn. Bij LogicWaste kun je een container huren Rotterdam en omstreken, zodat al jouw afval gemakkelijk kan. Voor elk soort afval dat je wilt weggooien, valt er een juiste afvalbak te overwegen. Je kunt ook de beste bak of afvalcontainer kiezen afhankelijk van de grootte van het project dat je gaat ondernemen.