Op deze straten moet je zijn om te shoppen in Rotterdam

Rotterdam staat bekend als één van de meest bekende steden in Nederland waar je kunt shoppen. Dat komt omdat er veel straten zijn in Rotterdam waar je heel goed een dagje kunt shoppen. Zo zijn er straten die exclusief luxueuze items verkopen, maar ook straten waar de goedkopere winkels zijn, zoals de C&A en Primark bijvoorbeeld. In deze blog vertel ik je over de beste winkelstraten in Rotterdam.

Van Oldenbarneveltstraat 

Eén van de meest luxueuze straten in Rotterdam is toch wel de Van Oldenbarneveltstraat. Deze straat in het Mauritskwartier bevat veel verschillende winkels. In deze straat zijn exclusieve modeboetieks te vinden als de Filippa K en ANSH46. Daarnaast zijn er ook nog echt luxueuze schoenenwinkels te vinden in deze straat, zoals de BOTH Heren. Ook kun je er lekker eten in één van de horecazaken. In deze straat zijn veel Deense, Franse en Zweedse merken te vinden, maar ook Nederlandse ontwerpers doen het hier heel goed. Eén ding is wel zeker: het is een dure winkelstraat voor mensen met een zeer luxe smaak.

Coolsingel

Eén van de bekendste winkelstraten in Rotterdam, maar ook heel Nederland, is natuurlijk de Coolsingel. Hier kun je verschillende winkels vinden: niet alleen dure winkels als de Bijenkorf, maar ook normale winkels als de Zara zijn hier te vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende horecazaken te vinden waar je onder het shoppen even rustig kan zitten met een alcoholische versnapering, een frisje of een heerlijk broodje. Omdat deze winkelstraat bestaat uit luxe winkels, normale winkels en horecazaken, is deze winkelstraat een aanrader voor iedereen die naar Rotterdam gaat om te shoppen.

Nieuwe Binnenweg

Het meest gevarieerde winkelaanbod is te vinden op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Deze winkelstraat, die vanaf het centrum van Rotterdam helemaal naar Rotterdam West loopt, bevat veel verschillende winkels. Aan deze straat zitten designwinkels, modezaken, bakkers, barbiers, heerlijke koffiebarretjes en veel meer andere horecagelegenheden. Het aanbod is hier zo gevarieerd, dat er zelfs een mini-tuinzaak in deze straat zit. Voor iemand die van shoppen houdt is deze straat natuurlijk zeker een aanrader, maar ook voor iemand die niet echt fan is van shoppen kan deze winkelstraat leuk zijn. De reden hiervoor is dat er niet alleen typische modezaken zijn hier, maar juist ook andere winkels en heerlijk horecagelegenheden. Wanneer je in Rotterdam bent is het bezoeken van deze winkelstraat dus zeker een goed idee. Ook zul je zien dat Rotterdam west een prachtige plek is met veel diversiteit en variatie. 

Geef een reactie